Besluit ALV 12 mei

De lokale afdeling in Groningen heeft op de afgelopen ALV op 12 mei een aantal minder fijne beslissingen moeten nemen. Het doel van de ALV was ons voorbereiden op de komende gemeenteraadsverkiezingen en daarvoor een lijsttrekker kiezen. Helaas is het niet tot het kiezen van een lijsttrekker gekomen. De aanwezige leden zijn door de lage opkomst van deze ALV tot de conclusie gekomen dat het door gebrek aan capaciteit binnen de Groningse Piratenpartij niet verstandig is mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook de lokale kroegmeets worden het laatste jaar minder goed bezocht, waarbij het steeds vaker voorkwam dat er slechts twee of drie dezelfde mensen aanwezig waren. Onze pogingen tot acties voor het referendum, de Wiv-campagne maar ook de bevrijdingsmarkt op 5 mei konden rekenen op weinig tot geen ondersteuning.

Al deze zaken bij elkaar hebben ertoe geleid dat we besloten hebben om af te zien van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Deze keuze is niet gemakkelijk geweest, maar is wel gemaakt in goed overleg met de aanwezige leden.

Ook is er afgesproken dat we voor de komende maanden een pauze inlassen voor onze kroegmeets. Er is op 25 mei nog een laatste meet geweest, waar alweer dezelfde mensen aanwezig waren. Afhankelijk van interesse zullen we als groep beslissen of we eind augustus of begin september de Groninger kroegmeets weer opstarten. Mochten leden geïnteresseerd zijn om eerder een kroegmeet te houden, meld dat dan op onze mailingslijst: https://lists.piratenpartij.nl/mailman/listinfo/groningen

Tevens willen we jullie melden dat de voorzitter van het bestuur, Jonathan van Dijken, heeft besloten zijn functie neer te leggen. Hij wil zo meer tijd vrijmaken om zich de komende tijd meer gaan te richten op persoonlijke zaken. Wij wensen hem veel succes en uiteraard willen we hem bedanken voor zijn inzet in de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *