Verkiezingen IJsland wereldwijd gevolgd ook in Groningen

pirates-for-iceland-hashtagOp zaterdag 29 oktober worden over de hele wereld verkiezingsavonden gehouden. Op die dag zijn de parlementsverkiezingen in IJsland. De Piratenpartij staat daar op het punt om voor het eerst de grootste partij te worden. Over de hele wereld steunen Piraten hun IJslandse collega’s door in hun eigen stad verkiezingsavonden te organiseren.

Lijsttrekker Ancilla van de Leest, van de Nederlandse Piratenpartij, is ook aanwezig in Reykjavik om te helpen. Zij zal live verslag doen van de gebeurtenissen in IJsland via de live video streaming app Periscope. Deze beelden zullen samen met live uitslagen én videoblogs uit andere landen worden getoond op https://www.piratesforiceland.party.

In Nederland doen Delft, Groningen en Amsterdam mee door de verkiezingen in IJsland live te volgen op een groot scherm. Ook zullen zij contact hebben met Nederlandse Piraten in Reykjavik, die deze week afreisden om mee te helpen aan de campagne van de IJslandse Piratenpartij. Op de drie bijeenkomsten worden naast lokale Piraten en geïnteresseerden ook de leden van de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 uit hun regio verwacht.

Andere Pirates For Iceland-evenementen worden onder andere gehouden in Parijs, Gent, Brussel, Berlijn, Helsinki en Stockholm.

De Piratenpartij is een internationale beweging met politieke partijen in meer dan zestig landen. In IJsland staan de Piraten al maanden voor in de peilingen. Het lijkt erop dat dichter en activist Birgitta Jónsdóttir de eerste premier wordt namens de jonge politieke partij. Ook in Nederland doet de Piratenpartij volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Hier staat de partij voorlopig op één zetel in de peilingen.

Alle videoblogs en andere verslaggeving rondom de IJslandse verkiezingen zullen worden verzameld op https://www.piratesforiceland.party. Voor meer informatie over de Nederlandse events rondom de IJslandse verkiezingen:

Locatie Delft:
‘t Boterhuis: Markt 15-17a, 2611GP Delft, van 21:00 tot 02:00 uur

Locatie Groningen:
O’Ceallaigh Irish Pub: Gedempte Kattendiep 13, van 21:00 tot 02:00 uur

Locatie Amsterdam:
Checkpoint Charlie: Nassaukade 48, van 21:00 tot 02:00 uur

Programma
21:00 start livestreams
24:00 sluiting stembussen en minuten later komen de eerste uitslagen binnen
02:00 afsluiting

piratar-1132x670

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *