Piratenpartij Groningen volgt IJslandse verkiezingen live

signal-2016-10-27-120251In IJsland maakt de Piratenpartij een goede kans om voor het eerst landelijk de grootste partij te worden. Of dat daadwerkelijk gebeurt, wordt zaterdag 29 oktober duidelijk. In Groningen volgen de Piraten en geïnteresseerden de verkiezingen en uitslag zaterdag van 21.00 uur tot 02.00 uur in O`Ceallaigh (The Irish Pub), Gedempte Kattendiep 13. De nummers 4 en 5 van de kieslijst voor de landelijke verkiezingen zijn ook  aanwezig.

Over de hele wereld steunen Piraten hun IJslandse collega’s door in hun eigen stad verkiezingsavonden te organiseren. In Nederland doen Groningen, Delft en Amsterdam mee door de verkiezingen in IJsland live te volgen op een groot scherm. Ook zullen zij via een livestream contact hebben hun lijsttrekker Ancilla van de Leest en andere Nederlandse Piraten die deze week afreisden naar Reykjavik om mee te helpen aan de campagne van de IJslandse Piratenpartij.

Michiel Dulfer, een van de oprichters van de Piratenpartij Groningen en nummer 11 op de kieslijst, is nauw betrokken geweest bij de organisatie: “Het is fantastisch om te zien hoeveel energie er in korte tijd vrijkomt bij een actie als deze. Nog geen twee weken geleden op het landelijke congres van de Piratenpartij was er een vaag idee om in een paar steden de uitslagen te bekijken, nu gaat #PiratesForIceland internationaal viral! Zo heeft afgelopen weekend een Groninger Piraat spontaan een camera gekocht en is naar IJsland afgereisd om deze bijzondere gebeurtenis mee te beleven en vast te leggen!”

signal-2016-10-27-214306

“Eén van de doelen van de Piratenpartij is om van IJsland een ‘Zwitserland van bits’ te maken. Geen bankgeheim dus; maar dit kan het land een toevluchtsoord maken voor vrijheid van informatie, meningsuiting en expressie. Dat een land met twee keer de bevolking van Groningen ‘zomaar’ een blijvende wereldwijde impact kan creëren door vrijheid van meningsuiting in het digitale tijdperk te kunnen garanderen vind ik inspirerend. Ik kon het niet laten om dit stukje geschiedenis in wording van dichtbij mee te maken.”, aldus Winand Slingenbergh.

Alle videoblogs en andere verslaggeving rondom de IJslandse verkiezingen zullen worden verzameld op www.piratesforiceland.party. Voor meer informatie over de Nederlandse events rondom de IJslandse verkiezingen: tk2017.piratenpartij.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *