Groningen goed vertegenwoordigd op kieslijst Piratenpartij

Op het eerste landelijke congres sinds haar oprichting heeft de Piratenpartij Nederland haar kieslijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen samengesteld en gepresenteerd. De lijst is online te vinden op https://tk2017.piratenpartij.nl/kieslijst/. Het is duidelijk dat Groningen goed is vertegenwoordigd: in totaal staan er zes Groninger Piraten op de lijst.

Alex Straver
Alex Straver

Alex Straver, lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van Groningen in 2014, is de hoogst geplaatste met een vijfde plaats. Zijn profiel is te lezen op campagne site:

“Het is heel fijn dat de Nederlandse Piraten zoveel vertrouwen in ons Groningers hebben.”, aldus Alex Straver.

Ook heeft de partij haar programma definitief gemaakt. De afgelopen maanden hebben de leden en geïnteresseerden tijdens kroegmeets en online samen gediscussieerd over het partijprogramma en op die manier is van onderaf een breed gedragen en uitgebreid programma samengesteld. Dit programma is te lezen op https://programma.piratenpartij.nl/

“We hebben een fantastisch verkiezingsprogramma dat veel breder is dan onze speerpunten privacy, burgerrechten en auteursrecht. We hebben ook een duidelijke boodschap over onder andere zorg, justitie, duurzaamheid, onderwijs en andere thema’s.”

De in Groningen geboren en getogen Maarten Lensink staat op 8. Hij woont nu in Finland maar komt terug voor de campagne. Hij zal hier blijven als hij een zetel krijgt. Stadjer Michiel Dulfer, mede oprichter van de lokale afdeling staat op plaats 11. Kinderarts Leo van Oudheusden heeft bijgedragen aan het zorghoofdstuk van het programma; hij staat op 22. Melvin Stubbe uit Winschoten staat 24e op de lijst en Ewoud Hofman is de laatste Groninger op plaats 32.

Lijsttrekker Ancilla van de Leest: “Onze Groningers hebben enorm veel inzet getoond. De partij beloont duidelijk lokale initiatieven.”

Elke vrijdag organiseert de Piratenpartij Groningen in het noorden een kroegmeeting. Elke twee weken in Eetcafé De Padang in Groningen. De eerst volgende is op 28 oktober. De andere vrijdagen zijn de kroegmeets elders in Noord Nederland. Op 21 oktober is Leeuwarden aan de beurt. Op agenda kun je vinden waar alle lokale Piratenpartij kroegmeets zijn.

De Groningse kandidaten

Alex Straver
Alex Straver
Maarten Lensink
Maarten Lensink
Michiel Dulfer
Michiel Dulfer
Leo van Oudheusden
Leo van Oudheusden
Melvin Stubbe
Melvin Stubbe
Ewoud Hofman
Ewoud Hofman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *