Piratenpartij Groningen op bevrijdingsfestival 2016

Logo bevrijdingsfestival groningenOp 5 mei vieren wij weer onze vrijheid. Deze vrijheid is voor de Piratenpartij zeer belangrijk. Daarom is de Piratenpartij Groningen aanwezig op het bevrijdingsfestival in het Stadspark.

Op 5 mei vieren wij dat wij onze vrijheid terug kregen van de bezetter Duitsland. Die vrijheid zal ons nooit meer worden afgepakt. Echter andere vrijheden worden ongemerkt ingeperkt. We zien steeds vaker dat politie bij burgers aanbelt over een tweet die gemaakt is. Die zijn niet strafbaar, maar wordt wel door onze overheid als onwenselijk beschouwd. De sterke arm der wet wordt ingezet om deze burgers, die slechts hun mening uiten, te vertellen dat zij toch echt alleen tweets kunnen posten die onze overheid goed vindt. Door dit soort intimidaties wordt in onze ogen onze vrijheid bedreigd.

De vrijheid om onbespied rond te kunnen lopen in een stad wordt ook aangetast. Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van zichtbare maar ook onzichtbare camera’s in binnensteden. En tegenwoordig ook steeds meer op industrieterreinen en boven snelwegen. Al deze camera’s hebben als doel de samenleving veiliger te maken. Echter keer op keer wordt het duidelijk dat deze camera’s niets toevoegen dan schijnveiligheid. Maar het is wel een inperking op de mogelijkheid om vrij te bewegen in Nederland.

Vrijheid kan je zo weg geven, maar vrijheid terug nemen is erg moeilijk. Daarom wil de Piratenpartij Groningen ook deze kant van onze vrijheid laten zien.  Kom langs voor een goed gesprek over vrijheid bij de Piratenpartij Groningen stand op de markt tijdens het festival. De markt is geopend van 12:00 tot 18:00. De Piratenpartij zal er zijn voor alle vragen en uitleg over onze (digitale) vrijheid.

Als je mee wilt helpen de stand te bemannen, stuur dan een mailtje naar groningen [at] piratenpartij [dot] nl Hulp wordt gewaardeerd met een leuke middag en een piraten t-shirt.

Piratenpartij Groningen stand
Piratenpartij Groningen stand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *