Gezocht: Vrijwilligerscoördinator

0405_zwabberTaken en werkzaamheden

Als Groningse afdeling werken we mee aan zowel (inter)nationale als lokale campagnes en activiteiten van de Piratenpartij. Enkele voorbeelden: voorlichting geven aan andere organisaties en burgers over diverse onderwerpen (bijvoorbeeld TTIP, drugsbeleid, privacy), campagne voeren tijdens verkiezingen voor de Tweede Kamer, deelnemen aan gemeenteraadsverkiezingen.
Bij de Piratenpartij kan iedereen initiatieven inbrengen en uitvoeren. In die zin is het een echte beweging ‘van onderop’ waarin iedereen evenveel invloed kan uitoefenen. De afdeling in Groningen heeft sinds de oprichting in 2012 een vrij stabiele groep vrijwilligers en supporters opgebouwd. Wij zoeken nu iemand die de kennis, ideeën en plannen binnen deze groep kan stroomlijnen. Het gaat niet zozeer om het uitvoeren van de taken (hoewel dat ook mag natuurlijk), maar om het overzicht bewaren, en het uitstippelen en bewaken van een strategie.

Vaardigheden en kwaliteiten

  • Kunnen denken en plannen op de langere termijn.
  • De agenda kunnen bewaken
  • Mensen kunnen aansturen
  • Kwaliteiten kunnen inschatten
  • Oog hebben voor interne en externe communicatie van de partij

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Je doet kennis en ervaring op in een jonge, actieve politieke beweging gericht op de hedendaagse digitale maatschappij. Je helpt mee om burgers meer kennis en meer privacy te geven, en bedrijven en politici te bewegen meer openheid van zaken te geven, ook in je eigen gemeente.
Twee keer per maand gezellige discussieavonden in het café.

Aanvullende opmerkingen

Bij interesse graag een mailtje sturen naar groningen [at] piratenpartij [dot] nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *