Can’t or Cannabis met de Jonge Democraten in Groningen

De Jonge Democraten hadden afgelopen dinsdag een discussie avond georganiseerd over het achterdeurbeleid in Nederland voor coffeeshops. Omdat de Piratenpartij voorstander is van legalisatie van zeker softdrugs, hebben wij aangeboden om mee te helpen.

Robert LoodenDe Jonge Democraten hadden de coffeeshop manager van Upper 10 gevraagd om zijn verhaal te doen over het kromme achterdeurbeleid. Met mooie voorbeelden en duidelijk uitleg werd het als snel duidelijk dat dit gedoogbeleid niet te houden is. En ook lijkt er ook veel tegenwerking van de overheid. De Upper 10 is met de gemeente in meerdere rechtszaken betrokken. En dat allemaal omdat de eigenaar van de coffeeshop met een kweker gebeld heeft voor het kopen van wiet. Iets wat toch heel normaal is voor een coffeeshop. Tot op heden wint de coffeeshop keer op keer. En lijkt het erop dat de rechters het eigenlijk ook wel klaar zijn met het rare gedoogbeleid.

Daarna mocht Matthijs Pontier van de Piratenpartij een presentatie geven over het huidige wietbeleid en waarom dat niet werkt. Met verschillende voorbeelden werd al snel duidelijk dat softdrugs niet echt een probleem zijn. Bier en tabak zijn grotere problemen, en ook slechter voor de mens. Echter deze zijn wel legaal. Ook waren er genoeg voorbeelden, dat er meer alcohol verslaafden zijn, dan drugs verslaafden.

 

Matthijs Pontier presentatie

 

Maar ook hoe het verbod op (soft)drugs is ontstaan was een openbaring. Het was eigenlijk gewoon vriendjespolitiek tussen een paar landen. En vandaag de dag zijn deze verboden dus nog steeds van toepassing. Dit gaat helemaal tegen de Piratenpartij gedachte in van het zelf mogen beslissen wat je met je leven doet. En welke genotsmiddelen je tot je neemt. Dit maakt Matthijs heel mooi duidelijk.

 

Tot slot waren er nog vragen en een korte discussie. Deze waren vooral vragen over hoe het houden van een coffeeshop gaat. Maar deze vragen lieten wel goed zien hoe krom de huidige regelgeving is.

Alles bij elkaar was het een gezellige avond met de Jonge Democraten in Groningen. En wij hebben ook nog wat nuttige tips opgedaan om meer samenwerking aan te gaan in Groningen. Na een paar biertjes was het tijd om te gaan.

Hieronder de presentatie van Matthijs Pontier:

Eén reactie op "Can’t or Cannabis met de Jonge Democraten in Groningen"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *