Kroegmeet Groningen 12 december 2015

Gepubliceerd op door

Afgelopen vrijdag hebben we in onze stamkroeg de Padangbar onze tweewekelijkse kroegmeet gehad. We konden drie nieuwe gezichten verwelkomen. PP_GREr zijn verschillende discussies geweest over onderwerpen zoals het basisinkomen, de ‘dwalingen’ van onze politici en dan voornamelijk die van justitie. En natuurlijk de nieuwe bevoegdheden van de AIVD die nu ongericht de datakabels mag gaan aftappen. Het is erg jammer dat D66 op dit soort belangrijke momenten niet thuis geeft.

Dan hebben we nog het zorgstelsel. Er zijn vier grote koepelconcerns die ca. 95% van de markt in handen hebben: 1. CZ, 2. UVIT, 3. Zilveren Kruis / Achmea en 4. Menzis. Deze worden vertegenwoordigd door André Rouvoet, die er niet moeilijk over doet om de overige 5% een dreigbrief te sturen als hij dat nodig vindt. Dat geeft ook aardig wat gespreksstof. Natuurlijk werden er nog tal van andere zaken besproken.

Onze volgende kroegmeet is 9 januari in de Padangbar in Groningen. Kom gezellig langs en vertel ons wat je dwars zit.

Gepubliceerd in Stad.